PAZAR YERİ ENTEGRASYONU

PAZARYERİ ENTEGRASYONU NEDİR?

Pazaryerleri binlerce mağazayı alıcılarla buluşturan ve alışverişi dijital ortama taşıyan platformlardır. e-Ticarette en çok tercih edilen kanallardan olan
pazaryerlerinde işletmeler birden fazla mağaza açabilmektedir. Her mağazaya ayrı ayrı ürün bilgisi girmek, siparişleri yönetmek, kargo sürecini ilerletmek
hem zaman alır hem de hata payı yüksek olan işlerdir. Bu işlemlerin kolaylaşması için Pazaryeri Entegrasyonu hizmeti kullanılır. Pazaryeri Entegrasyonu ile Trendyol, Hepsiburada, GittiGidiyor gibi pazaryerlerinde mağazaları bulunan işletmelerin sipariş bilgileri otomatik olarak çekilerek faturalar ve kargo barkodları sistem tarafından oluşturulur. Ön muhasebe üzerinden eşleştirilmesi yapılan ürünlerin stok takibi yapılır, işletmeler dilerlerse hazırlanan faturalar resmileştirilerek müşterilere e-posta olarak gönderilir.

Pazaryeri Entegrasyonu, Trendyol, Hepsiburada, N11 gibi pazaryerlerinde mağazası bulunan satıcıların operasyonel ve finansal süreçlerini kolaylaştırmak için geliştirilen entegrasyon modelidir. Birden çok pazaryerinde mağazası olan markalar, Pazaryeri Entegrasyonu ile tüm mağazalarını tek bir panelden yönetebilir. Ayrıca Pazaryeri Entegrasyonu ile mağaza sahipleri fatura ve kargo barkodu hazırlama süreçlerini hızlandırabilirler.

Pazaryeri Entegrasyonu Ne İşe Yarar? 

Pazaryeri Entegrasyonu mağazanıza gelen siparişlere ait bilgiler otomatik olarak ön muhasebe programına aktarılır ve sipariş, faturalandırma sürecine hazırlanır. Siparişe ait e-fatura/e-arşiv fatura otomatik olarak oluşturulur. Oluşturulan faturalar e-posta aracılığıyla müşteriye gönderilebilir. Daha sonra faturalandırılan siparişlerin adres bilgileri çekilerek otomatik olarak kargo barkodu hazırlanır ve barkodlu kargo fişleri yazdırılmaya hazır hale gelir. Tüm bu işlemler dakikalar içerisinde gerçekleşerek mağaza sahibinin iş yükü azalır ve zamandan tasarruf etmesi sağlanır.

TRENDYOL MAĞAZA AÇMA SÜRECİ

Adınız – Soyadınız: Şirket yetkilisinin ad ve soyad bilgisini giriniz.
E-posta Adresiniz: Başvuru sürecinizle ilgili bilgilendirmeleri almak ve işlem yapmak istediğiniz e-posta adresini giriniz.
Şirket Türü: Şirket türünüzü belirtiniz. (Anonim, Limited veya Diğer)
Cep Telefonunuz: Başvuru sürecinizle ilgili aramaları almak istediğiniz cep telefonu bilgisini giriniz.
Satış Yapacağınız Kategori: Satış yapmak istediğiniz ana kategoriyi seçiniz.
TCKN / VKN: Seçtiğiniz şirket türüne göre şahıs şirketiyseniz TCKN, limited veya anonim şirketseniz VKN girmeniz beklenir.
İl – İlçe: Faaliyet gösterdiğiniz il-ilçe bilgilerini giriniz.

Bilgi ve Belge Girişi

Satıcı panelinize otomatik giriş yaptıktan sonra bilgi ve belge girişi tamamlama adımında şirket, operasyon ve iletişim bilgilerinizi girmeli ve sözleşmeyi onaylamalısınız. (Girdiğiniz bilgilerin eksiksiz ve doğru olması sürecinizin hızlı ilerlemesi için çok önemlidir.)

Şirket Bilgileri:

Mağaza Adı: Trendyol.com’ da müşterilere gösterilecek satıcı adınızı ekleyiniz. Şirket Türü, TKN / TCKN ve Vergi Dairesi bilgileri otomatik dolu olarak gelecektir.

Kep Adresi: Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) her türlü ticari, hukuki yazışma ve belge paylaşımlarını, gönderildiği biçimde koruyan, alıcının kim olduğunu tespit eden ve gönderilen içeriğin değişmemesini ve güvenli hale gelmesini sağlayan bir sistemdir.

Fatura Türü: Fatura türünüzü belirtiniz. (Kağıt Fatura veya E-Arşiv Fatura)

Mersis No: Merkezi Sicil Kayıt Sistemi’nin kısaltılmış halidir. MERSİS numaranızı giriniz. (Mevzuat kapsamında MERSİS numarası alma yükümlülüğünüz olması halinde MERSİS numaranızı sisteme girmeniz gereklidir.)

IBAN Numarası: Trendyol satışlarınıza ait ödemelerinizin yapılmasını istediğiniz şirketinize (şahıs/limited/anonim) ait IBAN bilgisini girmelisiniz. Ödemelerinizin sorunsuz tamamlanması adına, IBAN numarasında kayıtlı olan isimle şirket ticari ünvanının aynı olması gerekmektedir.

Operasyon Bilgileri
Kargo Şirketi: Çalışmak istediğiniz kargo şirketini belirtiniz. Kargo fiyatlarını görmek için “Satıcının Ödeyeceği Kargo Ücretleri” butonuna tıklayabilirsiniz.
Şiparişin Kargoya Teslim süresi: Siparişin kargoya teslim süresi otomatik olarak “2 gün/48 Saat” seçili gelir. Teslim süresi değişim talebiniz için satıcı paneli üzerinden “Destek” butonunu kullanarak bildirim açabilirsiniz.
Tercih Edilen Entegrasyon Modeli: Sipariş/ürün işlemlerinizi takip etmek için kullanacağınız yöntemi seçiniz: Entegrasyon yapmayacağım, işlemlerimi Trendyol satıcı paneli üzerinden gerçekleştireceğim. Kendi teknik ekibimle entegrasyon yapacağım.
Entegrasyon firması aracılığıyla entegrasyon yapacağım. Entegrasyon firması ile çalışacaksanız anlaşmalı olduğunuz/olacağınız entegrasyon firmasını seçiniz. (Seçtiğiniz entegrasyon modeliyle ilgili size bir bilgilendirme e-postası göndereceğiz.)
Adres Bilgileri Fatura Adresi (İl, İlçe, Adres): Müşteriye keseceğiniz fatura üzerinde yer alacak adresinizi giriniz.
Şirket Merkezi Adresi: Şirketinizin ticari sicildeki son kaydına göre doldurmanız gerekmektedir. (Gireceğiniz adres, fatura adresiniz ile aynı değilse “Fatura adresim ile farklı” seçeneğini işaretleyerek yeni adresi girebilirsiniz.)
İade Depo Adresi: Müşterilerimizin iade için ürünleri göndereceği adresi giriniz. (Gireceğiniz adres, fatura adresiniz ile aynı değilse “Fatura adresim ile farklı” seçeneğini işaretleyerek yeni adresi girebilirsiniz.)
Sevkiyat Depo Adresi: Siparişlerinizin müşteriye hangi adresten gönderileceğini giriniz. (Gireceğiniz adres, fatura adresiniz ile aynı değilse “Fatura adresim ile farklı” seçeneğini işaretleyerek yeni adresi girebilirsiniz.)
İletişim Bilgileri Finans Sorumlusu (Adı Soyadı, E-Mail Adresi, Telefon Numarası): Ödeme, muhasebe, mutabakat ile ilgili konularda iletişime geçmemizi istediğiniz kişi bilgilerini giriniz.
Müşteri Hizmetleri ve Operasyon Sorumlusu: Müşteri talepleri, sipariş, iade gibi konularda iletişime geçmemizi istediğiniz kişi bilgilerini giriniz.

Sözleşme Onayı
“Satıcı Sözleşmesini İndir ve Oku” butonuna tıklayarak sözleşmeyi inceleyebilirsiniz.
Açılan sayfada sağ üst köşede bulunan indirme butonuna tıklayarak sözleşmeyi indirebilirsiniz.
Sözleşme Onayı sayfasında bulunan onay kutularını işaretledikten sonra “Başvuruyu Tamamla” butonuna tıklayabilirsiniz.
Başvuruyu tamamladıktan sonra onay mesajını ekranda görebilirsiniz.
Sözleşme Kargolama
Cari açılışını takip eden 10 iş günü içerisinde ıslak imzalı sözleşmenin aslını ve imza beyannamesinin/sirküsünün fotokopisini kargo ile gönderin. (Adres ve takip etmeniz gereken adımlar sistem üzerinden indireceğiniz sözleşmenin ilk sayfasında yer almaktadır.)
Sözleşme Kılavuzu
Sözleşmeye verdiğiniz dijital onayı takip eden 10 iş günü içinde ıslak imzalı sözleşmenin aslını ve imza beyannamesinin/ sirküsünün fotokopisini kargo ile göndermeniz gerekmektedir.
Sözleşme mavi ya da siyah renk mürekkepli kalemle doldurulmalıdır.
Sözleşme çıktısı boş A4 kağıdına alınmalıdır.
Kargo Gönderim Bilgileri
1) Gönderen alanına şirketinizin ticari adını yazmalısınız.
2) Islak imzalı sözleşmenizi PTT Kargo ile Trendyol Ödemeli göndermek için: 804173504 alıcı kodunu vererek Hobim firmasına gönderebilirsiniz. Sadece PTT
Kargo ile Trendyol Ödemeli gönderim yapabilirsiniz.
3) Diğer kargo firmalarını kullanmak isterseniz:
Kargo ücreti tarafınıza ait olacaktır. Aksi halde kargonuz geri gönderilecektir.
Islak imzalı sözleşmenizi ” Hobim Operasyon Merkezi Adres: Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi Mahallesi 132. Sokak No:1/1, 59860, Ergene / Çorlu / Tekirdağ” adresine göndermelisiniz.
Sözleşme Doldurulurken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Islak imzalı sözleşmenin aslı ile beraber imza beyannamesinin/sirküsünün fotokopisini göndermeniz gerekmektedir.
Şahıs şirketiyseniz;
Sözleşme, imza yetkisine sahip kişi tarafından doldurulmalıdır. Sözleşmenin her sayfasının altında yer alan dikdörtgen alanlar el yazısıyla olacak şekilde Ad-Soyad, TCKN ve ıslak imza bilgileriyle doldurulmalıdır. Limited, Anonim, Vakıf, Dernek, Kooperatif veya Komandit şirketiyseniz; Sözleşme, imza yetkisine sahip kişi/kişiler tarafından doldurulmalıdır. Sözleşmenin her sayfasının altında yer alan dikdörtgen alanlar kaşe ve ıslak imza bilgileriyle doldurulmalıdır.
Kaşenizde şirket ticari ünvanı ve VKN yer almalıdır. Vakıf, Dernek, Kooperatif veya Komandit şirketiyseniz, şirket türünüze özel evrakları da göndermeniz gerekmektedir.
Trendyol Satıcısı Olmak İçin Gerekenler
Trendyol satıcısı olmak için;
Trendyol’da satıcı olabilmeniz için anonim, limited, şahıs veya diğer şirket tiplerinde bir kuruluşunuzun olması gerekmektedir.
Vergi mükellefi olmanız gerekmektedir. Vergi mükellefi, kimin vergilendirileceğinin kişi unsurudur. Vergi Usul Kanunu’nun 8. maddesinde yer alan bilgilere göre üzerine vergi borcu yüklenen gerçek ve tüzel kişiler, vergi mükellefi anlamına gelmektedir.
Online platformda satılabilecek ürün stoğuna sahip olmanız gerekmektedir. Satış operasyonunu sürdürecek kapasiteye sahip olmanız gerekmektedir.
Başvuru & Mağaza Açma Ücreti
Trendyol’da başvuru anınızdan itibaren hiçbir zaman “mağaza kira ücreti”,  “müşteri hizmetleri ücreti”, ” pazarlama bedeli”, “banner gösterim bedeli” vb. gibi başlıklar altında hiçbir ek ücret tahsil edilmez.
Başvuru Sonrası Süreç
Başvurunuzun onaylanması ile birlikte satıcı paneline giriş yaparak şirket bilgilerinizi girmeniz ve dijital sözleşme onayı vermeniz gerekmektedir. Bu işlemin ardından ürünlerinizi yükleyerek satışa başlayabilirsiniz.
Aktif satışınızın devam etmesi için başvuru evrak setinizi, (ıslak imzalı sözleşmenin aslını ve imza beyannamesinin/sirküsünün fotokopisini) kargo ile belirtilen adrese göndermelisiniz. (Hobim Operasyon Merkezi Adres: Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi Mahallesi 132. Sokak No:1/1, 59860, Ergene / Çorlu / Tekirdağ)


N11 MAĞAZA AÇMA SÜRECİ

Ücretsiz Mağaza Aç butonuna tıklayarak mağaza açma işleminize devam edin. Kullanıcı adı ve şifrenizden başlayarak üyelik bilgilerinizi doldurun. Bu bilgileri doldururken e-posta adresi kısmına, aktif olarak kullandığınız e-posta adresinizi yazın. Sizlerle iletişime geçerken çoğunlukla bu kısma yazdığınız e-posta adresinizi kullanacağız. Mağaza adı kısmına site içerisinde müşterilerinizin göreceği mağaza adınızı yazın. Üyelik türü sekmesinde; Şahıs şirketine sahipseniz Şahıs, Anonim, Limited, Komandit, Kollektif ve Adi Ortaklık türlerinden birine ait olan şirket sahibiyseniz Şirket seçeneğini seçin.

Üyelik bilgilerinizi tamamladıktan sonra satış yapacağınız Ana Kategori ve Alt Kategori seçimlerini yapın. Birden fazla kategoride satış yapacak olsanız bile bu kısımda sadece en çok satış yapacağınız ana kategorinizi seçmelisiniz.
Üyelik adımlarının bu kısmında tek kategori seçebilirsiniz. Mağazanızı oluşturduktan sonra diğer kategorilere de ürün ekleyebilirsiniz. Şirket bilgilerinizi doldururken İmza Yetkilisi Bilgileri kısmında imza sirkülerinizde yer alan kişinin bilgileri yazılmalısınız. İmza Yetkilisi ile İletişim Yetkilisi aynı kişiyse İmza Yetkilisi ile İletişim Yetkilisi Aynı kutucuğunu işaretleyin.
Gerekli durumlarda, öncelikli olarak, iletişim bilgilerinde yer alan numaralardan size ulaşıyoruz. Bu yüzden size kolaylıkla ulaşabileceğimiz iletişim numaralarını eklemelisiniz. İş birliği ve İlan Sözleşmesi Koşullarını okudum ve kabul ediyorum Butona tıkladıktan sonra, belirttiğiniz e-posta adresinize aktivasyon e-postası gelecek. Gelen e-postadaki aktivasyon linkine tıklayarak Üyelik Bilgileri kısmında belirlediğiniz kullanıcı adı ve şifreyle giriş yapın. Açılan sayfadan Evrak Yönetimi aşamasına geçerek mağaza açma işlemine devam edin.
Üyelik türünüze göre yükleyeceğiniz evraklar farklılık gösterir. Yüklemeniz gereken evrakların listesini Evrak Yönetimi sayfasında görebilirsiniz. Evrakların arasında Satıcı İlan ve İşbirliği Sözleşmesi ve Çalışma Mali Şart ve Prensipleri isimleriyle, n11’e ait 2 adet sözleşme bulunuyor. Satıcı İlan ve İşbirliği Sözleşmesi’ni yazdırmak için sözleşmenin üzerine tıklayın ve açılan sayfada sağ üst bölümde bulunan Yazdır butonuna tıklayın. Sözleşmenin her sayfasında şirketinizin kaşesi ve imza yetkilisinin imzası olmalıdır. Çalışma Mali Şart ve Prensipleri sözleşmesini yazdırmak için sözleşmenin üzerine tıklayın ve açılan sayfadaki Çıktı Al butonuna tıklayın. Sözleşmenin her sayfasında şirketinizin kaşesi ve imza yetkilisinin imzası olmasına dikkat etmelisiniz. Şimdi, hazırlamış olduğunuz evrakları sisteme yükleme aşamasına geçebilirsiniz.
Yükle butonunun solunda bulunan aşağı ok işaretine tıklayarak Vergi Levhası seçeneğini işaretleyin ve Yükle butonuna basın. Açılan pencereden vergi levhanıza ait belgeyi seçerek yeniden Yükle butonuna basın.
Vergi muafiyetiniz varsa vergi levhası yerine Vergi Muafiyet Belgesi yüklemelisiniz. Siparişlerinizle birlikte fatura göndermek yerine vergi muafiyeti belgesinin bir kopyasını gönderebilirsiniz. Diğer evraklarınızı yüklemek için önce yüklemek istediğiniz evrak adını seçin ve Yükle butonuna basarak adımları takip edin. Vergi levhanızın, yükleme yapılan tarih itibari ile aynı döneme ait veya en geç 1 yıllık zaman dilimini içerisinde alınmış olmasına dikkat etmelisiniz. Faaliyet belgenizinse, yükleme yapılan tarih itibari ile aynı döneme ait veya en geç 6 aylık zaman dilimini içerisinde alınmış olmasına dikkat etmelisiniz. Sözleşmelerde yer alan imzanın İmza Sirküleri Evrakı’nda yer alan imza ile uyuşması gerekmektedir. Tüm evraklarınızı eksiksiz olarak yükledikten sonra sayfanın altında yer alan Evrakları Onaya Gönder butonu aktif olacaktır. Butona basıp evraklarınızı onaylamamız için gönderebilirsiniz. Gönderdiğiniz evraklar 24 saat içerisinde onaylanır. Ancak evraklarınızda hata varsa reddedilirler.
Evraklarınız reddedildiyse Evrak Yönetimi sayfasında yüklemiş olduğunuz evrakların yanında yer alan Durum sekmesinden onay sürecini, Yorum sekmesindense reddedilme sebebini görebilirsiniz. Hatalarınızı düzelttikten sonra güncel evrakınızı aynı adımlarla sisteme yükleyip Evrakları Onaya Gönder butonuna basın. Evrakları onaylanan iş ortaklarımızın mağazaları kategori onayı sonrasında satışa açılacaktır.